Skip to content Skip to footer
Aromatherapie kan worden ingezet ter ondersteuning van het lichamelijk welbevinden en het verbeteren van de gemoedstoestand.

Bij aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële olien, verkregen uit verschillende delen van geurige geneeskrachtige planten. Elke olie heeft zijn eigen specifieke geur die kan worden ingezet ter ondersteuning van het lichamelijk of geestelijk welbevinden en het positief verbeteren van de gemoedstoestand. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren werken in op het onderbewuste en helpen een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.

Praktijk Blauwe Regen zet aromatherapie vaak samen in met een energiebehandeling. Na een korte kennismaking, ga ik over op de vraag naar de aard van de klachten. Wanneer dit voor mij inzichtelijk is, start ik als eerste met de aromatherapie. Dit gebeurt op basis van een mix aan essentiële oliën die worden aangeboden in de vorm van een voetenbad of olielamp. De cliënt kan eenzelfde samenstelling van oliën mee krijgen naar huis voor verdere zelf behandeling.

__________________________________

Wat als elke plant een eigen energieveld heeft met een eigen uitstraling?
Los van de eigenschappen die de plant heeft, wat je ook allemaal in alle boeken kunt lezen. Zit er naast de aromatische werking ook een energetische frequentie aan vast die doorwerkt op lichaam en geest. Op het moment dat we gebruik maken van deze plantenkracht, zal de geur van de plant een bepaalde uitwerking hebben. Dat ervaren we vaak als prettig, rustgevend of juist als stimulans. Dit is dus de geurbeleving en de werking vanuit de aroma. Daarnaast hebben we het energieveld dat de energetische uitstraling van de plant op het energieveld van de cliënt geeft en laat dát nou precies het energieveld zijn waar ik ten tijde van mijn behandelingen mee werk! Het energieveld van de plant kan mensen mentaal zóveel meer brengen. Deze frequentie zet ik in het energieveld van de cliënt, waardoor ik alles weer beter in balans kan brengen of juist zó kan toepassen dat het in het voordeel van de cliënt werkt.

Op het moment dat mensen bij mij komen maak ik vaak een voetenbad klaar met een mix van door mij samengestelde essentiële oliën.  Dit op basis van de klachten waar mensen voor komen én wat ik heb waargenomen tijdens de energetische scan. Op het moment dat het voetenbad bepaalde geuren afgeeft heeft dat al een helende werking.

Vervolgens geef ik via mijn handen óók de energie van de plant door omdat de plant dus ook een energetische uitstraling heeft. Ik geef een energiebehandeling die aansluit op de energie van die plant of plantencombinatie en zo ontstaat er een samenwerking waardoor de energiebehandeling nóg effectiever is, dan wanneer ik het los van elkaar zou doen.
Als mensen naar huis gaan maak ik vaak een blend van essentiële oliën voor ze klaar. Wanneer mensen thuis zijn en ze nemen enkel het voetenbadje zal hun lichaam de energiefrequentie weer herkennen als ten tijd van de behandeling en wordt deze frequentie weer geactiveerd , waardoor eigenlijk de behandeling wordt voorgezet en mensen langer hiervan kunnen profiteren.

Aromatherapie wordt ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren werken in op het onderbewuste en helpen een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.