Skip to content Skip to footer

Massage

Integrale massage kan ondersteuning geven bij zowel lichamelijke klachten als mentale klachten, als angst en slapeloosheid.

Integrale massage wordt gegeven vanuit de visie, dat lichaam, geest en gevoelens in onderling verband staan met elkaar en elkaar ook beïnvloeden. Zo kan massage uitkomst bieden bij diverse klachten, zowel van fysieke lichamelijke als mentale aard. Denk aan spanningsklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, burn-out, angststoornissen en vermoeidheid. Integrale massage kan ondersteunend werken, wanneer je behoefte hebt aan even een moment voor jezelf. Deze behoefte kan voortkomen uit een plotselinge verandering van de persoonlijke situatie waarin je je bevindt. Door bijvoorbeeld een scheiding, rouw, bevalling, ziekte of een ontslag.

Integrale massage helpt je ook om in contact te komen met je eigen gevoelens en emoties en kan je leren om hier op een liefdevolle manier naar te kijken. Spanningen in ons lichaam zijn voor het grootste deel geblokkeerde gevoelens en gedachten. Deze gevoelens en gedachten, waarvan we ons niet direct bewust zijn hebben meer invloed, dan je zou denken. Frustratie, weggestopt verdriet of ingehouden boosheid, angst, niet gezien of gehoord voelen, alles wat nog geen plek heeft gekregen in je leven en waar je last van hebt, zet zich uiteindelijk vast in spanning/ klachten in het lichaam.

Door middel van met aandacht gegeven aanraking en (diepe) druk op deze spanningsplekken maak je contact met het gespannen gebied en ervaar je door de spanning heen welke levenservaringen, gevoelens en gedachten in het lichaam vastgehouden zijn. Het toelaten van deze gevoelens en / of gedachten maakt dat ze bewust worden ervaren en de spanning hiervan kan worden losgelaten. Het ondersteunt dus jouw zelfhelend vermogen van je lichaam. Via die gevoelens of emoties kun je je bewust worden van jouw overtuigingen en gedragspatronen. Doordat je je hier bewust van wordt, zie je welke invloed dit heeft op jouw leven. De keuze is vervolgens aan jou of jouw overtuigingen en je gedrag nog bij je passen, of dat je er voor kiest om een andere weg in te slaan.

Integrale massage geeft helderheid in wat er speelt in jezelf, in je leven en je krijgt inzichten in achterliggende oorzaken. Het resulteert in vermindering / verdwijning van ( langdurige ) klachten en je hervindt je balans terug. Je gaat energieker door het leven! Bij Integrale massage ligt de focus op het nu. Door de massage zal je lichaam jou vertellen wat er op dit moment het meest belangrijk voor je is.


Bij de massage maak ik ook gebruik van essentiële oliën om de behandeling extra kracht bij te zetten.

Praktijk Blauwe Regen © 2022